Home/de nieuwe regels

de nieuwe regels

voor wie?
De nieuwe regels gelden voor iedereen die op zoek is naar een sociale huurwoning en ingeschreven staat bij WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland. Vanaf 16 januari 2023 verandert het zoeken naar een sociale huurwoning via WoningNet Stadsregio Amsterdam of Woonmatch Waterland.

Vanaf dat moment zijn er nieuwe regels en wordt er gewerkt met punten. In dit nieuwe systeem kunt u zelf punten opbouwen. Zodat u een betere kans heeft om een woning te vinden, als u:

  • weinig of geen inschrijftijd heeft
  • geen urgentie heeft
  • geen andere voorrang heeft

Waarom komen er nieuwe regels?
Deze nieuwe regels zorgen er voor dat de mensen die het hardst een nieuwe woning nodig hebben, een betere kans krijgen om een woning te vinden. Daar kan een woningzoekende zelf veel aan doen. Met actief zoeken en reageren op woningen bouwt iemand zelf punten op. Daarnaast kunnen in sommige gevallen extra punten toegekend worden.

meestgestelde vragen

De nieuwe regels komen er om  mensen die het hardst een nieuwe woning nodig hebben, een betere kans te geven om een woning te vinden. Het gaat vaak om mensen die nu geen kans maken omdat zij niet of te kort staan ingeschreven als woningzoekende. Door de nieuwe regels kunnen deze mensen zelf punten gaan opbouwen. 

De urgentie en voorrangsregels die al bestaan veranderen niet. Meer informatie over deze regels vindt u op de websites van WoningNet en Woonmatch.

Ja, WoningNet en Woonmatch  blijven bestaan.  Zij gaan werken met de nieuwe regels en het puntensysteem.

heeft u een andere vraag?

meer vragen

heeft u een andere vraag?

meer vragen

welke punten zijn er?

lees meer
lees meer
lees meer
lees meer

contact

Bent u op zoek naar een woning? Ga dan naar WoningNet of Woonmatch. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op via het contactformulier.

stuur mail

nieuwsbrief

meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: