Wat zijn zoekpunten?

Als u dringend een woning zoekt, maakt u meer kans als u actief zoekt. U krijgt dan extra punten. Niet meer zoeken betekent dat de punten ook weer afnemen.

Wat zijn zoekpunten?

Als u dringend een woning zoekt, maakt u meer kans als u actief zoekt. U krijgt dan extra punten. Niet meer zoeken betekent dat de punten ook weer afnemen.

Hoe werkt het?

Punten erbij
Vier keer per maand reageren op een woning levert u één zoekpunt op. Meer maanden zoeken betekent meer punten. U kunt maximaal dertig zoekpunten krijgen.

Punten eraf of punten blijven gelijk

Als u in een maand niet reageert op een woning, dan gaan uw zoekpunten met één punt omlaag. Reageert u één, twee of drie keer per maand dan blijft het aantal zoekpunten gelijk.

Hoe lang kan ik zoekpunten opbouwen?
Als u iedere maand vier keer reageert op een passende woning, bouwt u dertig maanden lang één punt op. Als u dertig punten heeft is minimaal één keer per maand reageren op een woning voldoende om de dertig punten te behouden.

Hoe kom ik in aanmerking voor zoekpunten?
Als u vier keer per maand reageert op een woning krijgt u één zoekpunt.

Hoe werkt het?

Punten eraf
Op WoningNet en Woonmatch kunt u aangeven wanneer u interesse hebt in een woning. U reageert dan op de woning. Als u in aanmerking komt voor de woning, daarna van gedachten verandert en u ziet af van de woning, dan wordt één zoekpunt in mindering gebracht.

Situaties die gelden als afzien van een woning zijn:

 • intrekken van de belangstelling voor de woning (na de sluitingstermijn van de advertentie)
 • afslaan van een uitnodiging voor bezichtiging
 • na bezichtiging afzien van de woning

Er gaat één zoekpunt af als de einddatum van de advertentie op WoningNet en Woonmatch voorbij is. Als de einddatum van de advertentie nog niet voorbij is, kunt u zonder gevolgen uw reactie intrekken.

Punten vervallen

 • U komt niet
  U heeft een uitnodiging gekregen voor een bezichtiging en u komt niet. Als u daar geen geldige reden voor kunt geven dan vervallen alle zoek-, situatie- en startpunten.
 • Twee keer een woning weigeren
  U hebt twee keer een woning bekeken en twee keer een woning geweigerd. Ook dan vervallen alle zoek-, situatie en startpunten.

NB: dit is een zwaardere sanctie. Niet alleen zoekpunten vervallen, maar ook situatiepunten en startpunten.

Welke informatie krijg ik?

 • U krijgt minimaal drie dagen van tevoren bericht voor een bezichtiging
 • De advertenties op WoningNet en Woonmatch zijn altijd voorzien van:
  – een foto van de buitenkant
  – waar mogelijk foto’s van de binnenkant
  – een plattegrond
  – omschrijving van de woning
  – omschrijven van bekende gebreken

Documenten

Contact

Bent u op zoek naar een woning? Ga dan naar WoningNet of Woonmatch. Hebt u hulp nodig? Neem dan contact op met een sociaal team in uw gemeente of neem contact op met uw woningcorporatie. Hebt u een vraag over de inhoud van dit regionale beleidsvoorstel? Neem dan contact met ons op.

Stuur mail

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: