Home/wachtpunten

wachtpunten

voor wie?
Wachtpunten zijn er voor iedereen met een inschrijving bij WoningNet Stadsregio Amsterdam of Woonmatch Waterland.

wat zijn wachtpunten

Wachtpunten zijn er voor iedereen. Ieder jaar dat u staat ingeschreven, krijgt u een wachtpunt. Op 16 januari 2023 wordt het aantal jaar dat u ingeschreven staat automatisch omgezet naar wachtpunten.

Maakt u gebruik van de regeling vervallen woonduur? Dan wordt uw woonduur ook omgezet in wachtpunten. Deze wachtpunten krijgt u naast de wachtpunten die u voor uw inschrijftijd krijgt.

Overgangsregeling vervallen woonduur.

Er is geen maximum aan wachtpunten.

meestgestelde vragen

Uw wachtpunten zet u in als u reageert op een woning. Samen met de andere punten die u heeft opgebouwd bepaalt dit uw plek op de lijst.

Wachtpunten vraagt u niet aan, die krijgt u op basis van uw inschrijftijd. 

Als u bent ingeschreven bij WoningNet of Woonmatch krijgt u ieder jaar een wachtpunt. 

Er is geen maximum aantal wachtpunten. Ieder jaar dat u staat ingeschreven komt er een wachtpunt bij.

U raakt uw wachtpunten alleen kwijt als u een passende woning hebt gevonden via WoningNet of Woonmatch. Dan vervalt uw inschrijving bij WoningNet en heeft u geen ook geen punten meer. Omdat uw inschrijving bij Woonmatch gratis is vervalt deze niet. Wel raakt u ook hier uw wachtpunten kwijt. 

De wachtpunten die u heeft gekregen voor uw woonduur raakt u kwijt op het moment dat u verhuist naar een ander adres. Dan woont u niet meer in de woning waar u de woonduur heeft opgebouwd. Deze wachtpunten raakt u dan kwijt. Meer informatie over de overgangsregeling vervallen woonduur vindt u hier.

heeft u een andere vraag?

meer vragen

heeft u een andere vraag?

meer vragen

welke punten zijn er nog meer?

lees meer
lees meer
lees meer

contact

Bent u op zoek naar een woning? Ga dan naar WoningNet of Woonmatch. Hebt u hulp nodig? Neem dan contact op via info@socialehuurwoningzoeken.nl.

stuur mail

nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: