Home/het nieuwe systeem

het nieuwe systeem

Er zijn vier soorten punten: wachtpunten, zoekpunten, situatie- en startpunten. Wacht- en zoekpunten zijn er voor iedereen. Situatie- en startpunten kunnen worden aangevraagd als wordt voldaan aan een aantal voorwaarden.

Met het totaal van alle punten die zijn opgebouwd wordt gereageerd op woningen. Alle punten bij elkaar opgeteld bepaalt ook hoe snel iemand in aanmerking komt voor een woning. Naast andere voorrangsregels die ook blijven gelden.

meestgestelde vragen

Ja. Uw inschrijftijd wordt straks omgezet in wachtpunten. Een jaar inschrijftijd bij WoningNet en/of Woonmatch levert straks één punt op. Er is geen maximum voor het aantal wachtpunten dat u opbouwt. Wachtpunten blijven behouden totdat u een passende woning gevonden heeft.

Vanaf 16 januari 2023 staan uw punten op uw dashboard. Als u inlogt bij WoningNet of Woonmatch komt u meteen in uw dashboard.

Ja, alle punten zijn evenveel waard.

Ja. Afbouw van punten is ook mogelijk. Als u niet reageert, een woning weigert of uw afspraken niet nakomt kunt u punten kwijtraken. En als u een woning vindt via WoningNet of Woonmatch dan worden al uw punten afgebouwd naar nul. Meer informatie over de afbouw van punten vindt u hier. 

Woonduur heeft u alleen als u de overgangsregeling vervallen woonduur heeft. U raakt deze niet kwijt als het nieuwe systeem van start gaat.  Op 16 januari 2023 wordt uw woonduur omgezet in wachtpunten.

Als u daarna (voor 2030) verhuist naar een ander adres raakt u wel uw woonduur kwijt. Dan woont u niet meer in de woning waar u de woonduur heeft opgebouwd. In 2030 stopt de overgangsregeling vervallen woonduur helemaal. Dan raakt iedereen die daar wachtpunten voor heeft gekregen deze kwijt.

heeft u een andere vraag?

meer vragen

heeft u een andere vraag?

meer vragen

welke punten zijn er?

lees meer
lees meer
lees meer
lees meer

contact

Bent u op zoek naar een woning? Ga dan naar WoningNet of Woonmatch. Hebt u hulp nodig? Neem dan contact op via info@socialehuurwoningzoeken.nl.

stuur mail

nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: